Ingredienser
Ca 500 g lutefisk
Salt
2 ss smør
(4 tynne skiver baguette)
2 ss sennep, fin fransk
1 dl grønne oliven
1 ss sitronskall, revet
Til servering:
4 toast
400 g sellerirotpuré
Tilberedning
Renskjær lutefisken for eventuelle bein og finner. Del i fire helt like stykker. Strø over godt med salt og la den stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.
Bak i ovnen på 180 °C i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min. Sjekk med en spiss kniv om den er helt mør. Og pass på at den ikke bakes for lenge slik at den faller sammen!
Brun smør i en stekepanne. Tilsett sennep og oliven. Dra pannen til side og avkjøl noe. Tilsett sitronskall.
(Besøkt 132 ganger, 1 besøk i dag)