Ingredienser

1/2 kg sukker
1/2 kg sirup
1/2 kg smelta melange
7 dl kefirmelk
3 dl rømme
5 ss hornsalt
ca 2 kg hvetemel

Tilberedning

Bland alt godt sammen men ikke arbeid for lenge med deigen,da vil lefsene bli seige.
La deigen stå iallefall 2 timer til den er blitt helt kald.Kjevle ut tynne leiver,ca 1/2 cm i tykkelse,legg en tallerken oppå og skjær ut lefsene etter denne.
TIPS: kjevle ut oppå den bakepapirbiten du skal steike på så slipper du at lefsene sitter fast i bordet og du slipper å bruke så mye mel.Det går med mye bakepapir til dette,men tro meg,det er verdt det!

Lefsene skal så stekes v/ 175 grader
Steketid: Det varierer,men ca fem minutter,lefsene skal være lys gylne og de må følges med hele tiden.

Smøres med smør,sukker og kanel når de er blitt kalde.De egner seg godt til å fryses.

(Besøkt 1 186 ganger, 1 besøk i dag)