Ingredienser

4 små makreller (pir)
1 blomkålhode
2 dl pinjekjerner
1 ss smør
2 dl fløte
1 ss balsamicoeddik
Salt og pepper

Tilberedning

Behold skinn og hale på fisken, lag flere snitt i ryggskinnet og del den i to. Stek fisken på begge sider i varm panne (gjerne teflon), 4-5 minutter på hver side.

Halve blomkålhodet renses, deles i buketter og kokes mør i lettsaltet vann. Resten kjøres til puré med halvparten av fløten i food processor eller stavmikser.

Rist pinjekjernene gylne i litt smør. Behold noen til pynt, og kjør resten sammen med 1 dl fløte i food processor eller stavmikser. Tilsett balsamico og smak til med salt og pepper. Anrett fisken på 1 ss blomkålpuré, legg saus og blomkålbuketter rundt, dryss noen pinjekjerner over og pynt med grønt. Resten av puréen serveres i glass eller skåler med litt saus over.

(Besøkt 117 ganger, 1 besøk i dag)