Ingredienser

4 makrell à ca 600 g
10 g havsalt

2 agurker
2 dl riseddik
2 dl mirin
2 ss fiskesaus

2 ltr vann
1 dl eddik
2 ss salt
1 ss hel sort pepper
2 sjalottløk, i skiver

2 dl yoghurt naturell
50 g pinjekjerner

Tilberedning

Sløy makrellen og skyll den godt i kaldt vann. Gni den inn med grovsalt i buken og la den ligge i romtemperatur i 25 min.

Kutt agurk i lange tynne strimler med en ostehøvel e.l. Bland sammen eddik, mirin og fiskesaus. Hell laken over agurkene. Marinér i minst 20 min.

Kok opp vann, eddik, salt, pepper og sjalottløk. Legg i fisken og la den trekke i 10-12 min, eller til fiskekjøttet løsner lett fra beinet.

Servér fisken med agurk og dryss godt med pinjekjerner over. Legg på noen klatter med yoghurt.

(Besøkt 102 ganger, 1 besøk i dag)