Ingredienser

2 gule løker
3 dl basmatiris
2 ss olje
5 dl vann
2 ts salt
4 kyllingfileter
50 g (ca. 1 1/2 dl) mandelflak
1 kryddermål pepper
1 ts gurkemeie
300 g fersk spinat eller 1 pakke (250 g) dypfryst bladspinat

Tilbehør
skivede tomater
brød

Tilberedning

1. Skrell og finhakk løken. Fres løken sammen med risen og halvparten av oljen. Hell på vann og tilsett halvparten av saltet.
2. La det koke under lokk i ca. 12 min.
3. Skjær et snitt i kyllingfiletene og brett dem ut. Snu dem i mandelflakene blandet med resten av saltet, pepperen og gurkemeie.
4. Stek kyllingfiletene i resten av oljen i ca. 5 min. per side.
5. Riv den ferske spinaten i mindre biter, eller tin og grovhakk den dypfryste. Bland spinaten i den ferdigkokte risen. Krydre gjerne med rosépepper.
6. Server den mandelstekte kyllingfileten med rispilaffen, skivede tomater og brød.

(Besøkt 120 ganger, 1 besøk i dag)