Ingredienser

Sjokoladedel:
225 g hakket kokesjokolade
120 g smør
4 egg
350 g sukker
190 g hvetemel
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
2,5 dl hakkede nøtter eller mandler

Lys del:
50 g romtemperert smør
250 g kremost
6 ss sukker
2 egg
2 ss hvetemel
1 ts vaniljeessens

Tilberedning

Sjokoladerøre:
1. Smelt sjokoladen sammen med smøret i vannbad eller i en kjele på svak varme. Sett den smeltede blandingen til avkjøling.
2. Pisk eggene med sukkeret til en luftig eggedosis.
3. Sikt inn hvetemelet, saltet og bakepulveret og vend inn i eggedosisen.
4. Rør inn den smeltede sjokoladen og deretter vaniljeessensen og de hakkede nøttene.

Lys røre:
5. Rør smøret og kremosten sammen til det blir mykt og luftig. Tilsett sukkeret og deretter eggene.
6. Bland inn melet og vaniljen.

7. Ha 2/3 av sjokoladerøren en i langpanne på ca 33 x 22cm dekket med bakepapir. Hell over den lyse røren, og spre til slutt resten av sjokoladerøren på toppen.
8. Dra en kniv eller lignende gjennom røren i ulike retninger så rørene marmoreres inn i hverandre, men ikke så de blandes helt.
9. Stek ved 175 grader, nedre rille i ca 35-45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en stikkepinne.
10. Skjær i ruter og server.

(Besøkt 136 ganger, 1 besøk i dag)