Ingredienser

1 lammelår
1 håndfull korianderfrø
1 stor bunt friske mynteblader, grovhakket
1 stor bunt frisk koriander, grovhakket
2 fedd hvitløk uten skall
½ liter yoghurt naturell
½ boks kikerter, avrent og most
Skjær innsnitt i kjøttet så det får en jevn tykkelse
Havsalt og nykvernet pepper
Saft fra en sitron

Tilberedning

Fjern beinet, lag noen små hull i fettet, og bruk en kniv til å åpne ut kjøttet til det har en jevn tykkelse.

Støt sammen korianderfrøene og korianderbladene,
Ha marinade og kjøtt i en pose
tilsett hvitløk og kikertene, og mos det hele sammen. Bland inn yoghurt, hvitløk, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Bruk halve marinaden til kjøttet og halve til saus når lammet er ferdigstekt.

Ta lammekjøttet i en pose med marinaden, og masser marinaden inn i kjøttet. Legg i kjøleskapet.

Ha grønnsakene i et stekefat
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg oppskårne grønnsaker i et stekefat, og hell over litt olivenolje. Sett i ovnen. Legg lammekjøttet på en rist over fatet med grønnsaker. La det hele steke i 45 minutter.

(Besøkt 450 ganger, 1 besøk i dag)