Ingredienser

100 g røde linser
1 kalvebein, den tynneste delen, skåret i skiver
2 rødløk, finhakket
kvernet pepper
2/3 dl olivenolje
1 ½ liter vann
2 store poteter, skåret i terninger
2 store gulrøtter, finhakkede
1 bunt frisk koriander, finhakket
sitronsaft

Tilberedning

Bløtlegg linsene i kokende vann i 15 minutter.

Kalvekjøtt, løk og pepper freses i olivenolje i en stor tykkbunnet stekegryte til det er gyllent. Tilsett 1 ½ liter vann og kok forsiktig opp. Skum kokevannet og ha i de avrente linsene. Kokes i 1 time, eller til kalvekjøtt og linser har blitt mørt.

Ha i poteter og gulrøtter og la det småkoke til grønnsakene har blitt møre. Tilsett ekstra vann hvis det er nødvendig.

Ta kjøttet opp, skjær det fra benene og skjær det i terninger. Ha suppen i en hurtigmikser og kjør til den er glatt.

Rett før servering røres det inn hakket koriander, kalvekjøtt og litt sitronsaft. Smak til med krydder etter smak. Serveres med nybakt brød.

(Besøkt 362 ganger, 1 besøk i dag)