Når man drar på tur ut i skog og mark må man lage mat ute. Hva er best å ha med seg for å fyre opp bålet? Fyrstikker, lightere eller tennstål?

Fyrstikker er det egentlig bare å glemme, tenk hvor stusselig det er å glede seg til å varme seg på et varmt bål bare for så å oppdage at fyrstikkene og tennpapiret har smuldret opp. Og en lighter kan gå tom for gass der et tennstål fyrer uansett.

Mange vil sverge til tennstål fordi det tenner samme hvor rått det er, det gjør vel ofte lightere også, men med tennstål er man sikret. Klart det er behageligere å bare trykke på en knapp på en lighter, men man har altså ingen garanti for at det vil virke hvis det er veldig rått.

Så har man det helt nostalgiske ved ikke å bruke moderne hjelpemidler i det hele tatt, tennstål minner om da man måtte bruke flintsteiner for å lage ild. Noe enhver villmarksentusiast egentlig liker, for hva er vel naturen uten nostalgien? Og god mat, natur og nostalgi, hva passer vel bedre sammenenn det?

(Besøkt 135 ganger, 1 besøk i dag)