Ingredienser

* 1,2 kg hvetemel
* 3 ts salt
* 2 pakker tørrgjær
* 2 ts honning
* 6 ss olivenolje
* 9 dl vann
* 200 g soltørkede tomater, finhakket
* 200 g sorte oliven, finhakket
* krydder (timian, rosmarin, oregano…)

Tilberedning

1. Ha mel, salt og gjær i en bolle og bland det godt.
2. Ha i vann, honning og olje, og rør sammen til en litt bløt deig.
3. Elt forsiktig inn tomat, oliven og krydder.
4. La heve i ca 40 minutter.
5. Elt inn mere mel, til du kan kna deigen for hånd.
6. Ha deigen ut på bordet og elt den smidig.
7. Del deigen i feks tre like store stykker og rull ut til passende form.
8. Legg brødene ved siden av hverandre i langpanne og klipp små «hakk» på toppen.
9. La heve i ca 20 minutter.
10. Stek først ved 220 grader i 15 minutter, deretter ved 170 grader i 20-30 minutter, eller til brødene har fått en fin, gylden farge.

(Besøkt 215 ganger, 1 besøk i dag)