Ingredienser

175 g hasselnøttkjerner eller mandler
150 g melis
4 eggehviter

Fyll:
5 dl ferdig vaniljekrem
50 g kokesjokolade
3 dl kremfløte

Garnering:
3 -4 dl daimkuler eller krokanstrøssel

Tilberedning

Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk litt til. Vend forsiktig inn malte nøtter eller mandler. Tegn et på bakepapir tre sirkler a 22 cm eller to sirkler a 26 cm i diameter. Legg dem på stekeplater. Smør papirene og bre røren jevnt utover. Stek bunnene midt i ovnen ved 160 – 170 grader i ca 15 minutter. Hvelv bunnene på rist og dra av papiret mens bunnene er varme. La gjerne bunnene ligge til avkjøling under dekke, da blir de litt myke og seige.

Bland vaniljekremen med vispet kremfløte og finrevet sjokolade. Bre 1/3 av kremen på første lag (eller 1/2 om du har to bunner), legg på neste bunn og bre 1/3 av kremen over den også. Dekk med siste bunn og bre resten av kremen rundt og oppå kaken slik at den er godt dekket. Trykk godt med daimkuler eller krokanstrøssel over kaken.

Om ønskelig kan du pynte med en marispanrose og noen -blader.

(Besøkt 180 ganger, 1 besøk i dag)