Ingredienser

3 egg
2 1/2 dl farin
2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
200 g valnøtter
1 dl vann
knust kavring

Fyll og pynt:
2 1/2 dl kremfløte
1 eggehvite
2 1/2 dl rømme
1/2 ts vaniljesukker
1 boks hermetiske pærer
kakao
100 g valnøtter

Tilberedning

Stivpisk egg og farin. Tilsett de tørre ingrediensene; hvetemel blandet med potetmel, bakepulver og finhakkede valnøtter.
Ha så raskt i kokende vann og fyll i en velsmurt, rund form som er strødd med knust kavring.
Stek kaken i ca 40 min ved 180 grader til den er gyllenbrun, og la kaken avkjøles på rist.

Del den avkjølte kakebunnen i to og legg biter av pærene på underbunnen. Stivpisk fløten med en eggehvite og bland med rømme og vaniljesukker. Dekk pærene med halvparten av kremen, legg lokket over og smør resten av kremen utover. Sikt kakao over kremen, og dryss hele valnøtter på toppen.

(Besøkt 195 ganger, 1 besøk i dag)