Ingredienser

2 deler kokte poteter

1 deler gulrøtter

1deler grønne erter

1deler ris eller kokt, knust hvete.

1 kopp semulegryn / 2 egg

et par ss peanøttsmør (etter smak)

sjøsalt

vegetabilsk buljong

1 kopp mandler

1 kopp jordnøtter

Tilberedning

Kjør kokte gulrøtter, erter, poteter og ris gjennom en kjøttkvern, mixer eller kna det med hånden til en fin masse.

Tilsett så litt sjøsalt og litt vegetarisk buljong. Mal 1 kopp mandler og 1 kopp jordnøtter i en hurtigmixer. Dette blandes så med grønnsaksmassen. Vil man ha mer nøttesmak, tilsett ½ glass peanøttsmør. For at massen skal få riktig konsistens og henge godt sammen, kan man enten blande inn 2 egg eller helst jevne den med semulegryn. 1 kopp rekker som regel, her kan du prøve deg litt frem og blande inn litt etter litt.

Massen has så oppi en form som er godt smurt med olje, så den ikke setter seg fast i bunn og kanter. Dytt den godt nedi så det ikke oppstår luftlommer. Man kan godt pensle med litt olje på toppen også for en god stekeskorpe. Settes inn i varm stekeovn ved 225 grader og stekes 30 til 45 minutter.

Legg over aluminiumsfolie så overflaten ikke blir for godt stekt.

Den ferdige nøttesteken må stå til kjøling et par timer før den kan tas ut og er ferdig til bruk. Skjær i 1 cm tynne skiver og stek dem langsomt i en panne, litt olje eller vegetarisk margarin. Serveres med lettstekt løk eller også en god brun saus om man foretrekker det.

(Besøkt 303 ganger, 1 besøk i dag)