Ingredienser

¼ pk fersk gjær eller 2 ts tørrgjær
1 ts sukker
ca 800 g hvetemel
1 ts salt
10 g margarin
5 dl kefir (eller 50% kefir/50% melk)
sesamfrø, løkfrø eller gule valmuefrø kan brukes til pynt

Tilberedning

* Bland fersk eller tørr gjær i en halv kopp lunkent vann. Tilsett 1 ts sukker. La dette stå i 5 minutter.
* Ha hvetemel i en bolle. Tilsett salt, smeltet margarin og gjærblandingen. Lag en deig med ønsket væske. Sett deigen lunt til heving i minimum en time.
* Kjevl ut nan og etterhev ca 30 minutter. Pensle med kefir og strø på frø til pynt.
* Prikkes med gaffel like før steking, for at de ikke skal blåse seg opp i ovnene. Stekes ca 8-10 minutter på 250 grader midt i stekeovnen. Har du mulighet til å kombinere grill og varmluft, kan det være nødvendig å steke dem i et minutt på baksiden også.

(Besøkt 908 ganger, 1 besøk i dag)