Ingredienser

¼ pk fersk gjær eller 2 ts tørr gjær
1 ts sukker
ca 800g hvetemel
1 ts salt
2 ts tørket bukkehornkløver
150g rødløk
150 g margarin
5 dl kefir (eller 50% kefir og 50% melk)
sesamfrø

Tilberedning

* Bland fersk eller tørr gjær i en halv kopp lunkent vann. Tilsett 1 ts sukker. La dette stå i 5 minutter. Skjær løk i små terninger.
* Ha hvetemel i en bolle. Tilsett salt, løk, knust bukkehornkløver, smeltet margarin og gjærblandingen. Lag en deig med ønsket væske. Sett deigen lunt til heving i minimum en time.
* Kjevl ut nan og etterhev i ca 30 minutter. Pensle med kefir og strø på sesamfrø.
* Prikkes med gaffel like før steking for at de ikke skal blåse seg opp i ovnene. Stekes ca 8 minutter på 250 grader midt i stekeovnen. (Vi stekte de på varmluftsgrill 225 grader, da vi har lest at dette programmet gir best resultat for nanbrød i stekeovn.)

(Besøkt 156 ganger, 1 besøk i dag)