Ingredienser

5 dl melk varmes i en kjele
100 g smør has i kjelen slik at det smelter
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
1 pk tørrgjær

Tilberedning

ha væsken i det tørre. Eltes til en myk deig. Væsken kan være ganske varm. La deigen heve i en drøy time.
Del deigen i emner i bolle-størrelse og kjevle de til avlange (dråpeformede) leiver, ca 1/2 cm tykke. Prikk de med en gaffel, og pensle med pisket egg. De blir best dersom du bruker smør for å kjevle de ut, og ikke bruker mel (da blir de saftige, og ikke tørre)

Nan steikes i veldig varm steikovn, 250 grader, til de er gyldne. Dersom de bare blir gyldne på overflaten så snur du de og gir de et minutt eller så på den andre siden også.

Etter hvert som de er ferdig stekte så oppbevarer du de i et kopphånkle, da holder de seg myke og varme til de skal serveres.

(Besøkt 521 ganger, 1 besøk i dag)