Ingredienser

400 g Ringerikepoteter
200 g kjøtt fra dampet pinnekjøtt
1 ss smør
2 ss sennep, fransk

4 skiver kveite
Ca 4 ts salt
1 ss nellik, malt
1 ss sort pepper, kvernet
Olje og smør til steking

2 sjalottløk, finhakket
2 dl tørr hvitvin
200 g smør
2 ss sitronskall, revet
2 ss persille, finhakket
Salt

Tilberedning

Skyll potetene. Kok dem helt møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og damp dem tørre. Skrell potetene og del dem i to. Bland kjøtt fra pinnekjøtt med smør og sennep. Legg potetene på et smurt brett, med snittflaten opp. Legg på pinnekjøtt og varm i ovnen med fisken før servering.

Strø godt med salt på kveiteskivene. La dem ligge 20 min i romtemperatur, slik at fiskekjøttet blir fast og fint. Skyll av vannet. Strø på godt med krydder og stek dem brune på hver side i en panne med olje. Stek dem 20 sek på skinnsiden også. Legg dem over på brett. Dra av skinnet. (Dette er enkelt siden de er stekt 20 sek på skinnet). Ha noen klatter med smør på fisken og stek dem 6-8 min i ovnen på 180 °C.

Reduser hvitvin og sjalottløk til det er ca 4 ss væske igjen. Visp inn smør i klatter. Pass på at det ikke koker! Sausen holdes varm til den serveres. Ha i persille og sitronskall. Smak til med salt.

(Besøkt 67 ganger, 1 besøk i dag)