Ingredienser
1 ½ liter nesler
2 ss. smør
2 ss. hvetemel
1 ½ l. væske
3 terninger grønnsakbuljong
salt, pepper
hakket gressløk
kjørvel
kokte, halve egg
Tilberedning
Nesleskudd/ blader av eldre nesler skylles
og forvelles noen minutter i kokende vann.
Ta opp neslene med hullsleiv.
Ta vare på vannet.
Hakk/mal neslene eller bruk hele nesleblader.
Smelt smøret i en stor gryte. Rør i melet og
spe med neslekraften og vannet til ca. 1 ½ liter.
Tilsett buljongterningene, og neslene.
Kokes til buljongterningene er oppløst.
Smak til med salt og pepper, og hakket gressløk.
Kjørvel er et annet tradisjonelt neslekrydder.
Ha 1-2 halve kokte egg i hver tallerken ved servering.
(Besøkt 122 ganger, 1 besøk i dag)