Ingredienser

1 ½ liter nesler

2 ss. smør

2 ss. hvetemel

1 ½ l. væske

3 terninger grønnsakbuljong

salt, pepper

hakket gressløk

kjørvel

kokte, halve egg

Tilberedning

Nesleskudd/ blader av eldre nesler skylles
og forvelles noen minutter i kokende vann.
Ta opp neslene med hullsleiv.
Ta vare på vannet.
Hakk/mal neslene eller bruk hele nesleblader.
Smelt smøret i en stor gryte. Rør i melet og
spe med neslekraften og vannet til ca. 1 ½ liter.
Tilsett buljongterningene, og neslene.
Kokes til buljongterningene er oppløst.
Smak til med salt og pepper, og hakket gressløk.
Kjørvel er et annet tradisjonelt neslekrydder.
Ha 1-2 halve kokte egg i hver tallerken ved servering.

(Besøkt 121 ganger, 1 besøk i dag)