Ingredienser:

* 180 g digestive kjeks
* 50 g smør
*
* 600 g kremost naturell
* 300 g cottage cheese
* 150 g crème fraîche
* 1 ts vaniljesukker
* 150 g sukker
* 3 ss hvetemel
* 2 stk sitron (revet skall og 2 ss sitronsaft)
* 3 stk egg
*
* 300 g crème fraîche
* Sitronskall til pynt

Fremgangsmåte:
Bunn:

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca 7 minutter. Ta ut bunnen og avkjøl. Hev temperaturen i ovnen til 220 grader.

Fyll:

Visp sammen kremost, cottage cheese, crème fraîche og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet. Tilsett sukker og mel gradvis i ostemassen under visping. Riv skallet på sitronene og tilsett dette i ostemassen sammen med 2 ss sitronsaft. Til slutt tilsettes et og et egg under omrøring. Hell massen i springformen og sett den inn i den forvarmede ovnen. Stek kaken i 10 minutter ved denne varmen og senk temperaturen til 110 grader. Stek kaken videre i 25 minutter. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer med døren på gløtt, før den tas ut og settes kaldt.

Pynt med et tynt lag med crème fraîche og sitronskall.

(Besøkt 340 ganger, 1 besøk i dag)