Ingredienser

En stor gryte
En stor stekepanne
En liten sauskjele
En flaske tequila – til kokken når han tilbereder maten!!

6 flasker lyst øl
5 tørkede ancho-pepper-frukter (store og mørkerøde som finnes i innvandrerbutikker)
1 tørket chipotle pepper
3 tørkede piri-piri
4 japalapeno pepper (grønne, konserverte)
Baconfett eller olje å steke i
10 fedd hvitløk
5 kg oksekjøtt, i 1*1*1 cm terninger
En halv kopp hvetemel
En kopp chilipulver
2 ss spisskummin
2 ss oregano
2 ss malt koriander
En halv matskje sukker
Salt etter smak (begynn med en stor teskje)

Tilberedning

Begynn med pepperen. Rens bort frø og stilker fra de tørkede pepperfruktene. Legg dem i litt vann kok dem i 15 minutter under lokk. La det svalne.
Rens deretter jalapeño-pepperen og hakk den fint. ADVARSEL: pepper brenner. Se opp for dampen når du koker pepperen, vask hendene nøye etterpå.
Brun hvitløken forsiktig til den blir myk. Legg den i gryten.

Øk varmen og begynn å stek kjøttet. Ta litt om gangen, rør hele tiden slik at kjøttet blir brunet på alle sider. Legg det deretter i gryten sammen med hvitløken. Det her er et «osete» arbeid som krever tålmodighet..

Bland mel og chilipulver. Hell dette over kjøttet i gryta og rør om.
Ta ut den kokte pepperen (spar på vannet). Mos pepperet til en pasta. Tilsett pastaen og den hakkede jalapeñoen til kjøttet.
Hell på peppervannet, oksebuljongen og øl til væsken står 5 cm over kjøttet i gryta. Kok opp.
Nå er chilien i gang. La chilien småkoke. Dryss i koriander, spisskummin og oregano. Rør ofte. Fortsett å koke til kjøttet blir mørt. Dette bør ta 2-3 timer.

Det kan hende chilien blir for løs, tilsett da en blanding av mel og vann eller maisenna.

Servering
Denne blandingen holder til 10 chili entusiaster eller 20 normale mennesker. Entusiastene spiser den direkte av porsjonsskåler eller «going to the proms» som betyr at man strør reven cheddar, hakket rå løk og hakket jalapeño over. Denne retten er ikke for kyllinger, den har et bitt som en pitbull terrier, men det går fortsatt an å spise den med glede.

Tilbehør: Sett frem skåler med salat, tomat, hvitt brød, nacho-chips, salsa cruada (hakket tomat, hakket koriander, hakket løk, hakket fersk rødpepper) og salsa camole( moset avocado, hakket tomat, knust hvitløk, saft av sitron hakka rødpepper og sellerisaft)

Drikke: Rødvin er helt bortkastet sammen med denne peppersterke maten. Store mengder øl, tequila eller Margaritas passer bra.

(Besøkt 178 ganger, 1 besøk i dag)