Ingredienser

Nøttebunn
* 2 dl eggehvitte, kjøleskapkald
* 100 g sukker
* 200 g mandler eller hasselnøtter, revne
* 100 g melis
* 1 ss hvetemel

Nougat-kastanjekrem
* 250 g kastanjepuré
* 250 g marsipan
* 130 g usaltet smør
* 130 g nougat, bløt
* 130 g bitter sjokolade
* 4 ss konjakk

Sjokoladeglasur
* 200 g mørk kokesjokolade
* 1 dl fløte
* 20 g usaltet smør

Tilberedning

Nøttebunnen
1. Forvarm stekeovnen til ca 180 grader. Stivpisk eggehviten med sukker.
2. Mens eggehviten piskes, blandes mandler, melis og hvetemel
3. Ha så alt i den stivpiskede eggehviten. Massen strykes sammen på smurt bakepapir i ca 1 cm tykt lag og stekes i ca 15 minutter

Nougat-kastanjekrem
1. Rør kastanjepuré. marsipan og smør luftig.
2. Smelt nougat og sjokolade i vannbad og rør sammen med pureen.
3. Tilsett konjakk.

Sette sammen kaken
1. Skjær ut nøttebunnen tilpasset en kakeform. Legg den i bunnen av kakeformen
2. Hell i Nougat-kastanjekremen og stryk den glatt på toppen.
3. Avkjøl i kjøleskap.

1. Glasur Smelt sjokolade i vannbad. Rør i fløte og smør.
2. Hell det hele over den kalde kaken. Avkjøl på nytt.

Kaken passer best med frisk frukt og is til, helst søt frukt.

(Besøkt 282 ganger, 1 besøk i dag)