Ingredienser

1 kg oksehale
2 dl rødvin
litt vann
timian
pepperkorn
laurbærblad
tørrede loffsmuler eller griljermel
12 små vinkokte løk

500 g sopp i strimler
2 ss hakket sjalottløk
2 ss konjakk
salt og pepper
skvett fløte

Tilberedning

Del oksehalene i passe stykker og brun dem godt i stekeovnen på 230 °C i 20 minutter. Ha kjøttet over i en kjele og hell på vin og litt vann, og kryddere. La det koke opp og få stå og putre i et par timer (minst).
Sil kraften over i en ny kjele og plukk kjøttet av bena. Legg til side.
Stek sopp og løk i en gryte. Salte og pepre. Ha alt over i den silte kraften. Tilsett konjakk og la det koke opp. Tilsett fløteskvetten og la sausen få koke seg fyldig og blank. Kanskje den trenger en vannskvett underveis?
Lag 4 ”plater” av oksehalekjøttet og vend dem i griljermel. Stekes raskt på panne like før servering.
Legg pent opp hjemmelaget potetmos med urter og masse revet gulrot oppå. Ha en liten salat på tallerkenene. Legg oksehale-”platen” på og ha over rødvinskokt løk. Ha på litt av sausen og server resten i et sausenebb.

(Besøkt 389 ganger, 1 besøk i dag)