Ingredienser

400 gram kalv- eller storfelever
2-3 ss hvetemel
1/2 ts salt
nykvernet pepper
50 gram smør
2 løk
4 tomater
2,5 dl husholdningsfløte
1/2 ts karri
sukkerkulør
200 gram aspargesbønner

Tilberedning

Skyll og rens leveren før du skjærer den i skiver. Vend skivene i mel blandet med salt og pepper. Brun smøret i stekepannen og stek leveren i tre minutter på hver side. Hold den varm i en gryte.

Nå skreller du løkene og skjærer dem i skiver. Forvell tomatene i kokende vann til de slipper skinnet, og skjær de flådde tomatene i båter. Surr løken og tomatbåtene i resten av stekesmøret og ha blandingen over i levergryten. Kok ut stekepannen med fløte, karri og sukkerkulør. Smak til med salt og pepper og hell sausen over i gryten. Tilsett nykokte bønner.

Levergryte serveres med kokte poteter.

(Besøkt 345 ganger, 1 besøk i dag)