Ingredienser

800 g laksefilet
4 tomater
4 ss steinfrie oliven
1 dl olivenolje
1 ss hakkede urter (som i dressingen)
1 salathode
1 lime
8 små poteter
Salt og pepper
1 rødløk

Rømmedressing:
4 ss rømme
1 ss hakkede urter (f.eks. timian, dill,
koriander, persille, oregano, gressløk)

Tilberedning

1.
Skåld tomatene 5 – 10 sekunder i kokende vann. Avkjøl raskt i iskaldt vann. Trekk av skinnet, del hver tomat i 4 og fjern kjernene. Del tomatfiletene i terninger og kutt oliven i biter.

2.
Strø litt salt og pepper i en ildfast form og hell olivenolje over. Legg laksen i formen. Fordel tomat og oliven over fisken og stek i ovn ved 200 °C i 10 – 12 minutter.

3.
Salaten vaskes, rennes av og rives i grove flak. Bland den med finstrimlet rødløk i en salatbolle og vend inn olje, hakkede urter og limesaft.
Bak potetene med skall, uten folie, 50 minutter ved 200 °C. Del potetene i 2 (bevar skallet) og legg 1 ss rømme-dressing over.

(Besøkt 186 ganger, 1 besøk i dag)