Ingredienser

2 kalkunlår
3 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
2 løk
evt. 2 båter hvitløk
4 gulrøtter
1 bit sellerirot
5 tomater eller 1 boks hermetiske tomater
½ dl tomatpuré
2 laurbærblad
1 ts timian
3 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 ½ dl hvitvin eller ½ sitron + vann
litt revet sitronskall
finhakket persille

Tilberedning

Del lårene i passe store biter. Vend bitene i mel som er blandet med salt og pepper. Brun bitene rundt det hele i smør i en gryte. Finhakk løk og press hvitløk og fres det litt sammen med kjøttet til løken er blank. Skjær gulrøttene i skiver, selleriroten i terninger og tomatene i båter og legg alt i gryten. Ha i tomatpuré og krydder. Spe med hønsebuljong og vin og la gryten trekke under lokk i ca. ¾ time, eller til kjøttet er mørt. Smak eventuelt til med mer salt, pepper eller timian. Dryss over revet sitronskall og hakket persille før servering. Serveres med båndspagetti eller ris.

(Besøkt 162 ganger, 1 besøk i dag)