Ingredienser

Kakebunn:
200 g Digestives kjeks
150 g smeltet meierismør

Ostefyll:
3 egg
4 ss sukker
1 beger sitronyoghurt
250 g mandarin smøreost
1 pk sitrongelé

Pynt:
1 pk solbærgelé
solbær, blåbær el. annen bær

Tilberedning

Bunn: Knus kjeksen. Jeg pleier å putte kjeksen i en plastpose, knytte igjen og kjevle til det er pulverisert. Bland i smøret. Press blandingen ned i en smurt rund kakeform. Avkjøl. Bunnen må være helt avkjølt før ostefyllet helles oppå.
Ostefyll: Pisk egg og sukker til eggedosis. Motstå fristelsen av å spise den med en gang. Bland ost og yoghurt til en smidig masse. Bland de to. Lag sitrongelé på 2,5 dl vann. Avkjøl den flytende geléen og ha den oppi ostemassen. Hell fyllet over bunnen og sett kaken kjørlig. Når den er stivnet er den ferdig.
Pynt: Hvis du vil ha en eksta lekker kake kan du lage smakfull pynt av solbærgelé og bær. Lag gelé med 2,5 dl vann og en pakke gele. Når geléen begynner å bli kald, hell den over bærene du har lagt oppå den stivnede kaken. Jeg liker å bruke solbærgelé og bjørnebær, men du kan bruke all slags gelé og bær. Men ikke bruk hurtiggelé, den klumper lett og er vanskelig å håndtere.

(Besøkt 190 ganger, 1 besøk i dag)