Ingredienser

* 300 g Digestive kjeks
* 150 g margarin
* 1 pk sitrongelé (pulver)
* 150 g Meierienes naturell ost (eller Philadelphia)
* 120 g melis
* 1 ts vaniljesukker
* 1/3 l lettrømme
* 1/3 l kremfløte

Tilberedning

1. Kok opp vannet til geléen, og løs opp pulveret. Jeg pleier å bruke ca 4 dl vann når det står at det skal være 5 dl til normal gelé. Sett til avkjøling, men pass på at den ikke begynner å stivne.
2. Knus kjeksen fint i en bolle, og tilsett smør/margarin som er smeltet.
3. Ha kjeksblandingen i en springform, og fordel den jevnt utover. Form med en skje til overflaten blir jevn og hardpakket. Sett i kjøleskapet mens du gjør de resterende forberedelsene.
4. Ha ost, melis og vaniljesukker i en bolle, og bland godt. Dette skal bli en jevn blanding, uten klumper.
5. Tilsett rømmen og bland til en jevn konsistens.
6. Pisk fløten til krem og rør den forsiktig inn, resultatet skal bli jevnt og fint, men det er ikke bra å røre mer enn nødvendig i kremen.
7. Rør inn den avkjølte, men u-stivnede, geléen. Dette skal også bli jevnt, med minst mulig røring.
8. Ha blandingen opp i formen med kjeks-bunnen, og la den stå noen timer i kjøleskapet før du serverer. (Nå skal geléen ha tid til å stivne og gi kaka struktur og fasthet.)
9. Før servering kan kaka godt pyntes med noen kiwi-skiver, eller lignende.

(Besøkt 216 ganger, 1 besøk i dag)