Ingredienser:

* Bunn:
* 180 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
* 2 ss sukker
* ½ ts malt kanel
* 90 g smeltet smør
*
* Ostemasse:
* 700 g kremost naturell
* 150 g sukker
* 1 stk vaniljestang
* ½ ts vaniljesukker
* 3 ss sitronsaft
* 4 stk egg
*
* Rømmeblanding:
* 5 dl lettrømme
* 7 ss sukker
* 1 stk vaniljestang
*
* Bærsaus:
* 3 dl kirsebærsaft
* 1 ss potetmel
* 1 dl frosne kirsebær

Fremgangsmåte:
Bunn:
Kjør det tørre sammen i en foodprosessor. Bland inn smør. Legges på bunnen av en 26 cm kakeform og stekes i ovn på 175 grader i 10 minutter.

Ostemasse:
Kjør kremost, sukker, vaniljesukker, vaniljestangfrø og sitronsaft i en foodprosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel osten på bunnen.
Stekes i ovn på 120 grader i 45 – 60 minutter, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (skjelver litt).

Rømmeblanding:
Kjør rømme, sukker og vaniljestangfrøene på lav hastighet i en foodprosessor. La blandingen stå kjølig i ca 30 minutter. Fordeles på ostemassen og stekes i ovn på 120 grader i
3 – 5 minutter. Kaken kan gjerne stå i 2 – 3 dager før den skal spises. Da gir frøene i vaniljestangen
mer smak fra seg.

Bærsaus av kirsebær:
Bland saft og potetmel kaldt. Gi det et oppkok og rør hele tiden. Når sausen er ferdig, blandes de frosne kirsebærene i. Avkjøl.

(Besøkt 429 ganger, 1 besøk i dag)