Ingredienser:

* 200 g digestive kjeks
* 50 g smør
*
* 450 g hvit kokesjokolade
* 3 dl kremfløte
* 400 g kremost naturell
* 4 stk egg
* 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Bunn:

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 23 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 grader. Stek bunnen i ca 7 minutter. Avkjøl. Reduser varmen i ovnen til 140 grader. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumsfolie slik at kakeformen blir vanntett.

Fyll:

Brekk sjokoladen opp i biter og smelt den forsiktig under omrøring i en kjele sammen med kremfløte. Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt. Til slutt tilsettes sjokolade- og kremblandingen under visping i ostemassen. Hell massen i springformen og plasser denne i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad). Stek kaken i ca 1 time ved 140 grader. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 1 time før den tas ut og settes til avkjøling.

(Besøkt 236 ganger, 1 besøk i dag)