Ingredienser

Bunn
10 stk. kornmokjeks
1 ss usaltet smør

Deig
400 g gourmet kremost
3,5 dl seterrømme
2 ss Vaniljesukker
1,5 dl sukker
3 egg

Krem
1 boks seterrømme
1/2 vaniljestang
2 ss sukker

Servering
Pure/coulis av jordbær eller bringebær som siles, litt frukt og bær.

Tilberedning

Bunn
Kornmokjeks, usaltet smeltet smør og sukker kjøres i foodprosessor til en deig. Deigen presses som bunn i en 26 cm springform.

Deig
Gourmetost og seterrømme kjøres rolig i miksmaster til krem, ca 20 minutter.

Vaniljesukker, sukker og 3 egg mikses sammen med den ferdig kjørte kremen og deigen helles over bunnen i formen.

Stekes i 200 g C carm ovn med over- og undervarme (ikke varmluft!) i ca 20 – 25 minutter. (Viktig at kaken ikke blir for tørr, ta den ut før du tror den er ferdig!)

Avkjøles i formen på rist.

Krem
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. (Resten av stangen kan du legge i et glass med sukker og lage ditt eget vaniljesukker.) Seterrømme (kald), vaniljefrø og sukker piskes til stiv krem i miksmaster og smøres på avkjølt ostekake.

Servering
Ostekaken nytes alene men den kan gjerne serveres med en bærpure av bringebær eller jordbær som røres med litt melis og siles, pynt med litt friske bær eller frukt.

(Besøkt 302 ganger, 1 besøk i dag)