Ingredienser

# Paibunn: 125 g meierismør
# 200 g hvetemal, ca 3,1 dl
# 2 ss vann
Fyll:
# 1 ss meierismør
# 1 løk, grovhakket
# 150 g skinke / røkelaks / ansjosfileter i småbiter
# 250 g gulost, f.eks. Jarlsberg eller Edamer
# 4 egg
# 3 dl melk
# 2 ss kruspersille, finhakket
# 1/2 ts pepper

Tilberedning

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk den ut i en smurt paiform – ca 24 cm i diameter. En form med bølgete kanter er ganske fancy! Forstek bunnen på 200 grader i ca 15 minutter.

Fyll:
Fres løken blank i smør og fordel den i paiskallet sammen med skinke e.l. Dryss osten over. Bland sammen egg, melk, persille og pepper og hell eggeblandingen over osten. Stek retten videre til eggeblandingen er stivnet. Server den varm, gjerne med en grønn salat og/eller baguette.

(Besøkt 478 ganger, 1 besøk i dag)