Ingredienser

2,5 kg hel filet av ørret
1 ss olje/smør
1 ts rosépepper
2 ts salt
2 dl finstrimlete grønnsaker av gulrot, purre og litt sellerirot, litt dill eller persille
Litt dill eller persille
Litt tørr hvitvin eller eplejuice
Reker, sjøkreps eller krabbe kan brukes til pynt

Tilberedning

Sett stekeovnen på 200º C. Smør et stykke aluminiumsfolie med olje/smør. Renskjær fiskefileten for ben, men behold skinnet på. Dryss salat og knust rosépepper ov fileten. Legg finstrimlede grønnsaker rundt og over laksefiléten. Fordel ca 1/2 dl hvitvin eller eplejuice rundt og pakk inn. Grønnsakene kan sløyfes eller erstattes med en blanding av friske urter. Brett folien sammen over fisken. Legg pakken i langpannen og sett i stekeovn ca 20 minutter. Ta fisken ut og la den avkjøles. Legg fileten over på et serveringsfat. Grønnsakene brukes ikke. Pynt fatet med litt friskt grønt, sitronbåter og gjerne majones. Laks og røye kan tilbredes på samme måte. Har du flere fileter, pakk inn hver enkelt og legg dem side ved side i langpannen.

(Besøkt 2 968 ganger, 1 besøk i dag)