Ingredienser

Kveite
* 720 g Norsk Kveite beinfri kveitefilet
* ½ l saltlake, ½ l vann og 40 g salt

Tomatkompott
* 2 finhakkede sjalottløk
* 2 finhakkede hvitløkbåter
* 1 ss tomatpure
* 2 ss olivenolje
* 1 dl hvitvin
* 400 g boks hermetiske tomater
* 1 ss basilikum
* 2 ts brunt sukker
* Salt og pepper

Urtegrønt
* 2 ss persille
* 1 ss basilikum
* 50 g pankomel/brødkrumme

Parmesankremsaus
* 4 dl kremfløte
* 1 dl melk
* 100 g revet Parmesanost
* ½ ss sitronsaft
* Salt og pepper

Stekt sopp
* 300 g kantareller eller annen sopp f.eks østerssopp
* 1 ss smør
* 1 ss solsikkeolje
* Salt og pepper

Potetpure med aioli
* Se egen oppskrift

Tilberedning

1. Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter og tørk dem på kjøkkenpapir.
2. Surr tomatpure i litt olje sammen med løk og hvitløk. Tilsett hvitvin og reduser til halvparten.
3. Tilsett tomatene og kok det hele til det blir en tykk grøt.
4. Press blandingen gjennom en finsil. Smak til med salt, pepper, sukker og frisk basilikum.
5. Avkjøl og fordel blandingen oppå kveita. Rens persille og basilikum for stilk og skyll de for sand. Kjør så i en foodprosessor/barmixer sammen med pankomel til det blir en lysegrønn masse. Strø det på toppen av fisken. Bak kveitefiletene i ovn ved 200c i 6 til 8 minutter.
6. Kok inn fløte og melk til det tykner litt. Smak til med revet parmesanost, salt, pepper og litt sitronsaft.
7. Rens soppen godt med en børste og del de største. Stek dem på høy varme i litt solsikkeolje og smør. Ikke ha for mye sopp i pannen da kan den bli kokt og ikke stekt. Smak til med salt og pepper.
8. Skrell og kok poteter møre i store terninger.

Legg sopp i en topp på varme talerkner og anrett fisken på toppen. Fordel litt saus rundt. Potetpure serveres ved siden.

(Besøkt 153 ganger, 1 besøk i dag)