Ingredienser

4 store scampi
1 sitron
1 ss rosepepper
2 ss olivenolje
1 ts salt

4 plommetomater
1 ss basilikum, finhakket
1 ss olivenolje
1 ts salt

1 agurk
2 ss dill, finhakket
1 lime
1 ss olivenolje
1 ts salt

Tilberedning

Del scampi i to på langs. Fjern strengen. Legg dem over i en ildfast form og riv over skallet av en sitron. Dryss over rosepepper, olivenolje og salt. Bakes på 220 °C i 3-5 min.

Lag et kryss i toppen av tomatene. Ha dem over i fosskokende vann i 10 sek. Avkjøl i isvann. Fjern skallet og del i båter. Ta vekk innmaten og kutt kjøttet i små terninger. Bland i en bolle med basilikum, salt og olivenolje.

Skrell agurk og kutt i små biter. Bland med finhakket dill, saft av 1 lime og olivenolje. Smak til med salt.

Legg tomatkompott i midten av tallerken. Ha på scampi og hell over agurkvinaigrette.

(Besøkt 333 ganger, 1 besøk i dag)