Ingredienser

* Poteter
* Havsalt
* Olje

Tilberedning

1. Vask potetene godt dersom du vil bruke dem med skallet på, ellers må du skrelle dem. Fordi resultatet blir så godt, og kanskje fordi de taper litt vekt under veis, bør man beregne litt mer potet pr. pers enn det man ville brukt om man skulle servere vanlige, kokte poteter.
2. Del opp potetene i mindre biter. Jeg pleier å dele dem i seks eller åtte «båter», litt avhengig av hvor store de er.
3. Ha potetbitene i en langpanne, tilsett salt og olje. Snu og vend litt på potetene, slik at de blir dekket av oljen.
4. Stek på 200 grader i ca 30 minutter. (Steketiden kan variere noe etter hva slags type potet man bruker, her lønner det seg å følge med og ta dem ut når de har fått en delikat, gylden farge, men før de begynner å se brente ut. Dersom man har varmluftsfunksjon på stekeovnen kan den gi et ekstra vellykket resultat.)

(Besøkt 1 657 ganger, 1 besøk i dag)