Ingredienser:
Bruk 1/2 sukkerbrødbunn til denne kaken. Lag to kaker når du først holder på. Den ene fryser du. Hvis du tenker å lage to kaker, må du huske å lage dobbel porsjon av fyllet.
Hvis du har kakestableren fra Tupperware, er den fin å bruke, men du kan også bruke en vanlig kakeform.

Fremgangsmåte:
Bunn : 4 egg, 2 dl sukker piskes til eggedosis. Sikt i 1,5 dl hvetemel, 1 dl potetmel og 2 ts bakepulver. Vend det forsiktig i med en stor slikkepott. Stekes i 26 cm form på 160 grader i 45 – 50 min. på nederste rille.

Pærefromasj : Bruk 1 stor boks pærer til hver kake. Ta av 1/2 pære til pynt. Bruk ellers 2 1/2 plate gelatin og 2 1/2 dl kremfløte. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Pisk fløten til krem. Mos 2/3 av pærene og grovhakk resten. Løs gelatinen opp i litt varmet pæresaft. Bland i pæremosen. Vend til slutt dette i den piskede kremen. Bre fromasjen utover bunnen når du har dynket den med litt pæresaft. Sett ringen av kakeformen rundt eller bruk kakestableren fra Tupperware. Sett kaken i kjøleskapet.

Sjokoladefromasj : Legg 2 1/2 plate gelatin i bløt i kaldt vann. 2 dl melk og 5 ss sukker kokes opp. Løs opp 1 plate mørk sjokolade i dette. Jevn blandingen med 3 sammenvispede eggeplommer. Tilsett gelatinen og la den smelte. Sett det til avkjøling mens du pisker krem av 2 1/2 dl fløte. Vend kremen inn i sjokoladeblandingen når den er avkjølt. Bre sjokoladefromasjen oppå pærefromasjen og sett kaken kjølig. Etter en stund kan du pynte den med den halve pæren skåret i skiver, litt sjokolade, sitronmelisse, bær eller det du har for hånden.

(Besøkt 256 ganger, 1 besøk i dag)