Ingredienser:

Røkelaks

Paideig:
175 gr hvetemel
90 gr smør
ca 2 ss kaldt vann

Fyll:
100 gr sveitserost revet, eller en annen variant.
2,5 dl matfløte
2 egg
125 gr kokt asparges
100-150 gr røkelaks i strimler

Tilberedning:

Smuldre smør og mel. Ha i så mye vann at du får en myk deig. Pakk den i plastfolie og sett den kjølig i 30 min.
Kjevle ut deigen og kle en 23 cm stor paiform. Prikk deigen med gaffel, dekk den med bakepapir og hell i ca 1/2 kg tørre erter.
Steik deigen ved 220 gr i 15-20 min. Fjern erter og papir og steik videre i 10 min.

Dryss osten i paiskallet. Visp sammen fløte, egg og litt salt/pepper og hell det over osten. Demp varmen til 180 gr og steik paien videre i 15 min.
Legg på asparges og røkelaks og steik videre i ca 15 min til eggeblandingen såvidt er stivnet.
Kan serveres varm og kald.

Porsjoner:
6

(Besøkt 752 ganger, 1 besøk i dag)