Ingredienser

* 3 dl matfløte
* 2 dl kremfløte
* 1 vaniljestang eller lynghonning og 2 kanelstenger
* 50 g sukker
* 3-4 plater gelatin avhengig av hvor stiv den skal bli. Hvis den skal hvelves ut av en form så bør du ha 4, eller er det nok med 3. kokende vann
* Sukker til karamell, kokkos eller Bringebærcoulis (gjerne med litt hvitvin, vanilje og lynghonning). Bytt ut litt av sukkeret med lynghonning hvis du benytter Bringebærcoulis samt bruk 2 kanelstenger ifm koking av fløten.

Tilberedning

1. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
2. Bland fløte, vaniljefrø og sukker og la det koke ved svak varme i 8 – 10 minutter. Resten av vaniljestangen kan du også legge oppi, men denne tar du selvfølgelig ut etterpå.
3. Legg gelatinen i kaldt vann og la dem ligge til de er myke (ca. 5 minutter).
4. Klem vannet fra gelatinen og løs den opp i den kokende blandingen.
5. Fordel blandingen i 6 porsjonsformer og la dem stå kjølig 4 – 5 timer.

———————

1. Kan anrettes på mange måter og tradisjonelt serveres den med karamell. Forslag: Vend dem ut på fat og dryss over kokos
2. Bringebærcoulis (gjerne med litt hvitvin, vanilje og lynghonning i den også). Brun da litt av sukkeret før du koker fløten og bytt ut litt av sukkeret med lynghonning i oppskriften på panna cotta’en. Benytt også to kanelstenger under kokingen.
3. Karamellsaus

(Besøkt 135 ganger, 1 besøk i dag)