Ingredienser

2 stk. piggvarfilet (eller annen flatfisk) à ca. 150 g
2 hummerklør
ørlite salt og
hvit pepper
3/4 ss nøytral olje
usaltet smør til steking

Skorpe
2 ss strøkarving
2-3 ts ristede svarte pepperkorn , knuste
salt

Saus
0.5 dl fløte
3/4 dl fiskekraft
0.5 dl tørr hvitvin
liten eggeplomme
ørlite salt

Tilberedning

Knekk krabbeklørne og forsøk å ta ut innmaten hel.
Dryss salt på filetene og fest skorpeblanding på en side av fisken. Stek dem i panne i olje og smør på sterk varme 2-3 minutter på hver side, paneringssiden til slutt. Stek krabbekjøttet raskt i det samme fettet.
Ha alle ingrediensene til sausen i en stålbolle. Sett den over vannbad (60 gr varme). Pisk til det er luftig og varmt. Her serveres godbitene sammen med småsalat og en god risotto, kokt på skalldyrkraft (gjerne hummer).

(Besøkt 96 ganger, 1 besøk i dag)