Ingredienser

500g spagetti
400 g pølse (kokt, røkt kjøttpølse – eller andre krydrede pølser)
4 ss olivenolje
1 rød paprika
1 gul paprika
2 dl sjampingjonger
1 løk (evt 4 vårløk)
1 ½ dl pesto
1 ½ dl revet, fersk parmesan
salt og nykvernet pepper

Tilberedning

Kok spagettien etter anvisning på pakken. Skjær pølsene i skiver og stek dem raskt lysebrune i to skjeer olivenolje. Ta pølsekivene opp av pannen. Tilsett grønnsaker. La dem surre på svak varme i 6-8 minutter. Legg pølseskivene tilbake i pannen og rør inn pesto og mesteparten av parmesanen. Smak til med salt og pepper. Bland sausen i spagettien. Dryss med resten av parmesanen rett før servering.

Pesto
1 liten potte frisk basilikum
1 ts grov salt
2-4 hvitløksklæfter
50g pinjekjerner
3 ss nyrevet parmesanost
5 ss olivenolje

Med kjøkkenmaskin: Ha i basilikum, salt, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og 3 ss av oljen og kjør det raskt sammen i maskinen. Ha i resten av oljen litt etter litt.
I morter: Knus basilikum, salt hvitløk, pinjekjerner, og parmesan til en jevn masse. Ha i oljen litt etter litt.

(Besøkt 690 ganger, 1 besøk i dag)