Ingredienser

400 gr. kjøtt- eller karbonadedeig
2 store løk
2 små eller en stor gulrot
8 skiver tykt bacon (jegerbacon eller pancetta)
1 boks hakkede tomater
1 lite glass tomatpure
1 stilk selleri (kan sløyfes)
3 dl vann
salt & pepper
1 ss hvetemel
oregano, basilikum og merian
1 ts. sukker

Tilberedning

Kutt gulrøttene i tynne biter og fres de lett i pannen med litt olje, ha i en kjele og gjør det samme med løken, viktig at løken ikke tar farge, den skal kun falle sammen og bli blank. Stek kjøttet på vanlig måte og ha i kjelen. Klipp baconet i små biter og fres lett, det skal ikke sprøstekes og ha i sammen med kjøtt og grønnsaker.

Visp sammen tomater, tomatpure, vann, mel og krydder samt sukkeret, hell dette over i kjelen og vend forsiktig inn. La sausen småkoke i ca 20 min. Server med pasta- jeg anbefaler pasta av merket Barilla (kommer i blå esker).

Dette er en klassisk saus som man ikke går lei av. Kombinasjonen av gulrøtter, løk og bacon er serdeles smakfull og mettende. De som vil kan også tilsette selleri. Server rødvin og brød med smør til og du er garantert suksess.

Ikke la sausen koke lengre enn 20 min, da koker du ihjel grønnsakene og sausen blir dvask.

(Besøkt 191 ganger, 1 besøk i dag)