Ingredienser

200 gram sukker
1 ss sirup
1 dl vann
125 gram smør eller margarin
1/2 ts nellik
1/2 ts pepper
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/2 ts natron
400 gram hvetemel

Tilberedning

Margarin, sukker, vann og sirup gis et oppkok og avkjøles. Bland sammen det tørre og elt inn i væsken. La deigen hvile i ett døgn. Kjevle deigen direkte på bakepapir, ca. 3 mm tykk. Løft papiret over på stekeplaten. Legg på pappmal og skjær ut etter malen. Stek midt i ovnen ved 175 grader celcius i ca. 15 minutter, og avkjøl på plate. Pynt med nonstop, engelsk konfekt og andre godsaker før huset settes sammen.

Lim pynten på med melisglasur
4 dl melis
2 eggehviter
Rør melis og eggehviter til det blir glatt.
Lim huset sammen med knekk
Dette bør gjøres av voksne!
2 dl sukker
1 dl vann
Kok til det blir gyllenbrunt i en stekepanne.
Dypp endene som skal limes sammen i knekk.
Sett huset raskt sammen, på det underlaget huset skal stå på i julen.
Pynt rundt huset med vintergrønt, halm og nissefigurer.

(Besøkt 875 ganger, 1 besøk i dag)