Ingredienser

225 gr TineSmør
1,5 dl lys sirup
275 gr sukker
1,5 dl TINE Kremfløte
3 ts malt kanel
0,5 ts malt kardemomme
1 ts malt pepper
1 ts ingefær
1 ts nellik
500 kg hvetemel

Mel til utbaking:
1,5 dl hvetemel

Tilberedning

I stekeovnen ved 175 grader i 10 – 8 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Prøv deg frem.

Første dagen:
Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl blandingen og rør inn fløten. Tilsett krydder i 2/3 av melet. Elt deigen godt og sett den kjølig,
gjerne et par dager.

Andre dagen:
Bruk resten av melet til utbaking. Elt deigen og del i to leiver som hver kjevles til 3 mm tykke leiver. Legg dem på plate med bakepapir og legg over de ulike mønsterdelene etter diagrammet under. Stek kakene gylne og gjennomstekte.

Avkjøl delene på rist og renskjær gjerne litt. dekorer med glasur og ha på det meste av pynten. Se bildet! Lim delene sammen med melisglasur eller smeltet sukker.
Pynt kakene ferdig med melis, mandler, sjokolade osv

(Besøkt 152 ganger, 1 besøk i dag)