Ingredienser

200 g smør eller margarin
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
1 ½ ts malt nellik
½ ts støtt kardemomme
2 dl sukker
1 dl lys sirup
½ dl PO-fiber
1 ts natron
7 dl fin glutenfri melblanding

Tilberedning

Skjær matfettet i biter og legg bitene i en bakebolle. Tilsett ingefær og det øvrige krydderet. Kok opp sukker og sirup i en kjele og hell det straks over fettet og krydderet i bakebollen. Rør til alt er godt blandet og la det avkjøles.

Bland PO-fiber, natron og mesteparten av melblandingen, men spar litt mel til utbaking. Rør blandingen ned i den kalde brydderrøren. Arbeid sammen til en glatt og smidig deig. Form deigen til pølser og legg dem kaldt noen timer hvis du velger den lettvinte måten med å skjære pepperkakene i stedet for å kjevle dem.

Hvis du skal kjevle, bør deigen først hvile i ca 1 døgn i kjøleskap, dekket med plastfolie.

Arbeid deigen smidig på lett melet bakebord. Del deigen i mindre biter og kjevl hver del mellom plastfolie.

Trykk ut figurer med former, eller skjær med kniv. Legg dem på bakepapir på platen.

Stek midt i ovnen ved 200 C i 6-7 minutter. La de ferdige pepperkakene avkjøles på flatt underlag.

(Besøkt 921 ganger, 1 besøk i dag)