Ingredienser

800 g skatefilet
1 kvast persille
400 g persillerot
100 g smør
1/2 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
8–16 sateispyd
Salt og pepper

Tilberedning

Skjær bort 200 g av fiskefileten og legg til side. Resten legges flatt, dekkes med hakket persille og skjæres i brede strimler. Rull sammen og hold rullene sammen med satei-spyd. Stek i ovn ved 250 °C i 10–15 minutter.
Resten av fisken trekkes i vann i 5 minutter. Legg den i en bolle og rør inn eddik og olje med en skje. Smak til med salt og pepper.
Skrell persilleroten, skjær den i grove biter og kok den mør i usaltet vann. Kjør persilleroten til puré i hurtigmikser sammen med halvparten av
smøret. Resten av smøret smeltes.

Servér i varme glass. Fyll glasset nesten helt opp med persillerotpuré. Hell over litt smeltet smør og legg fiskerullen oppå. Topp det hele med et salatblad fylt
med fisk-/eddik-/oljeblanding.

(Besøkt 68 ganger, 1 besøk i dag)