Ingredienser

800 g skatefilet
1 kvast persille
400 g persillerot
100 g smør
1/2 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
8-16 sateispyd
Salt og pepper

Tilberedning

Skjær bort 200 g av fiskefileten og legg til side. Resten legges flatt, dekkes med hakket persille og skjæres i brede strimler. Rull sammen og hold rullene sammen med satei-spyd. Stek i ovn ved 250°C i 10-15 minutter.

Resten av fisken trekkes i vann i 5 minutter. Legg den i en bolle og rør inn eddik og olje med en skje. Smak til med salt og pepper.

Skrell persilleroten, skjær den i grove biter og kok den mør i usaltet vann. Kjør persilleroten til puré i hurtigmikser sammen med halvparten av smøret. Resten av smøret smeltes.

Servér i varme glass. Fyll glasset nesten helt opp med persillerotpuré. Hell over litt smeltet smør og legg fiskerullen oppå. Topp det hele med et salatblad fylt med fisk-/eddik-/oljeblanding.

(Besøkt 129 ganger, 1 besøk i dag)