Ingredienser

1 kg magert lammekjøtt i serveringsstykker
5-6 dl vann
1 ts salt
8 små gulrøtter
1 persillerot
eller neper
1 kopp sukkererter
1 bunt bladpersille

Saus
5-6 dl kraft
3 ss hvetemel (utrørt i en vannskvett)
1 ss sitron
ørlite sukker
salt
hvit pepper
evt. hakket persille i sausen

Tilberedning

En herlig lett og god frikassé. Få kalorier og mye smak.
Kok opp vann og legg i kjøttet. Kok opp igjen, skum godt av. Tilsett salt og la kjøttet trekke seg mørt (ca. 40 min ved 80 gr.).
Rensk grønnsaker og skjær opp. La dem koke med de siste 10 minuttene (obs. sukkererter bare et par minutter).
Lag sausen for seg: Ha kraften i en kjele. Tilsett meljevning og rør om. Tilsett sitron og sukker. Smak til med salt, pepper og evt. mer sitron. Tilsett gjerne hakket persille.
Serveres med nykokte poteter og et raust persilledryss.

(Besøkt 39 ganger, 1 besøk i dag)