Ingredienser

800 g piggvarfilet
olje og
smør til steking
salt
pepper
litt revet sitronskall
litt nypresset sitronsaft
litt timian

Grateng
200 g makaroni eller
spagetti i biter
150 g vårløk
2 dl kremfløte
eller matfløte
1 egg
salt
pepper
evt. ørlite revet muskat

Mousselinesaus
4 ss kaldt vann
1 ss hvitvinseddik
ørlite salt
1 ts støtt hvit pepper
4 eggeplomme
250 g smør
saften av 1/2 sitron
et par dråper tabasco
1/2 dl lett pisket krem

Tilberedning

Grateng:
Kok pasta som angitt på pakken. Hell av vannet. Vask vårløk og skjær i strimler. Visp sammen fløte og egg med gaffel. Bland alle ingrediensene og fyll i ildfast form eller porsjonsformer. Stor form stekes ca. 25 minutter og porsjonsformer litt kortere. Dryss evt. revet ost over under stekingen.
Saus:
Smelt smør, fjern bunnfall og sett til avkjøling. Bland vann, eddik og pepper i liten kjele. Settes over lav varme og får koke inn med 1/3. Avkjøles. Tilsett eggeplommer og visp godt sammen. Sett kjelen på lav varme og visp hele tiden. Fortsett vispingen mens du gradvis øker varmen. La ikke temperaturen bli høyere enn 65 grader. Ta kjelen av platen og pisk inn smørklatter, litt etter litt. Rett før servering vispes sitronsaften inn. Vend inn kremen og smak til med tabasco.
Fisken:
Del i passe spisestykker. Stek filetene i varm olje/smør over middels varme. Snu filetene, salte og pepre. Dryss på revet skall, ørlite saft og timian. La fisken trekke gjennom.
Servér fisk og grateng på varme tallerkener. Charles bruker stjerneløk, grønne erter og salat til.

(Besøkt 223 ganger, 1 besøk i dag)