Ingredienser

600 g piggvarfilet

5 dl soyasaus, mild
1 ss ingefær, revet
1 ts rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk
4 små gulrøtter, skrelt

4 avokado

2 sitroner
1 dl solsikkeolje
1 ts salt
1 ts sukker

1 bok choi eller 1/4 kinakål

Tilberedning

Renskjær fisken og skjær av skinnet.

Kok opp soyasaus. Tilsett krydderne og gulrøtter. Skru ned varmen og legg i fisken. La den trekke på ca 80 °C, i 8-10 min.

Del avokado i to og fjern steinen. Grav ut fruktkjøttet med en skje. Kutt hver halvdel i tynne skiver.

Riv skallet fra sitronene på et rivjern. Bland med solsikkeolje, salt og sukker. Press 1 av sitronene over avokadokjøttet.

Kutt bok choi i tynne strimler. Anrett avokado og bok choi på fire tallerkener. Ta gulrøttene ut av soyalaken og kutt dem i skiver. Legg fisken på tallerken. Hell over gulrøtter og soyasjy. Avslutt med sitronolje.

(Besøkt 131 ganger, 1 besøk i dag)