Ingredienser

2 kg piggvar
300 g mandelpotet
70 g smør
1 brokkoli
1 sjalottløk
2 dl rødvin
3 ltr okse- eller kalvekraft
Salt og pepper

Tilberedning

Flå/skjær av piggvarskinnet og skjær kjøttet i koteletter, 3-4 cm tykke. Stek fisken på begge sider i litt olje, ca 5 min på hver side.

Finhakk sjalottløken og fres den myk med smør i en kjele. Tilsett rødvin og kok den inn til det halve. Ha i kraft og kok sausen inn til 4-5 dl. Smak til med salt og pepper. Sil sausen og rør inn 1 ss smør før servering.

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og rør inn nesten alt smøret og noen ss vann (pureen skal være litt flytende).

Kok brokkolibuketter i lettsaltet vann. Sil av vannet og kjør brokkolien i stavmikser med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.

Anretning: 3-4 ss potetpuré legges på tallerkenen med 2 ss brokkolipuré på toppen. Pynt gjerne med urter. Fisken legges ved siden av med noen ss saus over.

(Besøkt 84 ganger, 1 besøk i dag)